1

1
Fysieke  Mentale  &  Financiële Gezondheid
 
 

 Kurkumin en zwarte peper helpen bij 'metabool syndroom'!

 

Polyfenolen hebben een positief effect bij het metabool syndroom.
De positieve rol van polyfenolen op de gezondheid wordt steeds duidelijker. Aan de andere kant neemt de percentage mensen met het metabool syndroom (een combinatie van toename van het buikvet, verslechtering van het bloedvet spectrum, verhoogde bloeddruk en verhoogde bloedsuiker) in de westerse wereld nog steeds toe.
De oorzaak hiervoor ligt vooral in het voedingspatroon en preventie en behandeling wordt daarom ook vooral in de voeding gezocht. Antioxidanten zoals polyfenolen kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.
In een recent ‘randomized, double blind, placebo controled’ studie is onderzocht of de dagelijkse inname van kurkuma gecombineerd met een speciale zwarte peper (piperine) een effect heeft op patiënten met het metabool syndroom. Ondanks het relatief kleine aantal deelnemers (117) werd er een significante verbetering van de markers van het metabool syndroom gevonden. Dit effect werd door een parallel uitgevoerd meta-analyse (gezamenlijke analyse van eerdere onderzoeken) het positieve effect van kurkuma op een van de markers (CRP) bevestigd.
De onderzoek concluderen dan ook dat het combinatie van kurkuma en piperine een natuurlijke veilige en effectieve manier is om het metabool syndroom aan te pakken. Een reden meer dus om een goede combinatie van deze stoffen dagelijks te gebruiken.

 
  Wil je meer informatie over dit onderwerp vraag dit via een mail:      
     
                 
AZmedical © 2014 Disclaimer