1

1
Fysieke  Mentale  &  Financiële Gezondheid
 
   

Kaneel en gezondheid!

 
 
Acute effect of Ceylon cinnamon extract on postprandial glycemia: alpha-amylase inhibition, starch tolerance test in rats, and randomized crossover clinical trial in healthy volunteers

 

Kaneel en suikerziekte!

 
 
Verschillende wetenschappelijke onderzoeken beschrijven een positieve invloed van kaneel op de suiker- en vetstofwisseling. Hieruit wordt een anti-diabetisch effect afgeleid. Maar omdat er ook onderzoeken zijn die deze werking niet kunnen vinden zijn er nog steeds twijfelaars.
In een meta-analyse werd nu statistisch significant bewezen dat regelmatige inname van kaneel bij suikerpatiënten een verbetering van de suikerwaarde in het bloed maar ook een verbetering van het cholesterol (HDL- en LDL-cholesterol) bereikt.  
In de conclusie van zijn artikel in 'Annals of Family Medicine' heeft Robert W. Allen een duidelijk positief effect op verschillende bloedwaardes gezien. Hij geeft wel aan dat er nog meer onderzoek zou moeten volgen om ook een dosering te kunnen bepalen. Duidelijk is dat regelmatig gebruik van kaneel van zowel suikerpatiënten als ook voor gezonde mensen aan te bevelen is.
     
     
       
                 
AZmedical © 2014 Disclaimer