1

1
Fysieke  Mentale  &  FinanciĆ«le Gezondheid
 
   

"Onze voedingsmiddelen moeten onze geneesmiddelen zijn" (Hippocrates)

 

  Effect van rode peper op thermogenesis en eetlust.    
   
Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat rode peper een positieve invloed op onze gezondheid heeft. Er zijn ook verschillende onderzoeken gedaan waarbij men het effect van rode peper op de reductie van het lichaamsgewicht heeft onderzocht. Niet in alle onderzoeken is dezelfde positieve invloed te zien. In dit onderzoek van Mary-Jon Ludy en Richard D. Mattes heeft men daarom gekeken naar mogelijke  invloeden op het effect van rode peper op energieverbruik, lichaamstemperatuur en eetlust.
Er zijn vooral twee aspecten uit  de conclusie van dit onderzoek interessant.  Ten eerste: er was een toename van het energieverbruik en de lichaamstemperatuur (beide leidt tot vermindering van het lichaamsgewicht!). Ten tweede: er was een duidelijker effect bij mensen die niet gewend zijn aan pittig eten en er lijkt in de loop van de tijd een desensibiliserend effect op te treden. Het advies uit dit onderzoek zou dan ook moeten zijn:
  • Rode peper helpt bij de regulering van het lichaamsgewicht.
  • Om een optimaal effect te hebben is het verstandig om geregeld  een pauze in de consumptie van rode peper te houden. (b.v. om de zes weken ongeveer een week een pauze).
 
Zoals als bij bijna elke onderzoek wordt gesteld dat verder onderzoek nodig is maar deze praktische adviezen kunnen zeker al in de praktijk omgezet worden.
 
     
     
                 
AZmedical © 2014 Disclaimer